+302281075161 - +306944295624

Πυρανίχνευση

Μπορεί οι πιθανότητες πυρκαγιάς σε ένα κτίριο να είναι περιορισμένες, οι συνέπειες όμως από την εκδήλωσή της μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές. Έτσι, η ίδια η νομοθεσία προβλέπει την ανάληψη των κατάλληλων μέτρων τόσο κατά τη μελέτη όσο και κατά την κατασκευή των αντίστοιχων κτιρίων ώστε όχι μόνο να υπάρχει πρόληψη του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Σήμερα, κάθε σύγχρονο σύστημα πυροπροστασίας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες δίκτυο από αξιόπιστους πυρανιχνευτές που θα λειτουργούν άμεσα σε κάθε περίπτωση. Η πυρανίχνευση χρησιμοποιεί ειδικούς ανιχνευτές θερμοκρασίας, φλόγας, καπνού κ.λπ. και μέσω των κατάλληλων συστημάτων επιτρέπουν σε πρώτο στάδιο την ενεργοποίηση του αντίστοιχου συναγερμού και στη συνέχεια την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, θέτοντας σε λειτουργία τον μηχανισμό κατάσβεσης. Το ζητούμενο άλλωστε είναι ένα: η γρήγορη αντιμετώπιση του κινδύνου.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε την ειδική νομοθεσία που πρέπει να ακολουθείται αυστηρά για την σωστή εγκατάσταση πυρανίχνευσης.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14980 Φ.700.5/ΦΕΚ Β 529/03.04.2014 καθορίστηκαν μέτρα και μέσα πυροπροστασίας χώρων συνάθροισης κοινού. Η παρούσα έχει εφαρμογή στα παρακάτω:

α. Σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων, υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους κτιρίων και οικοπέδων, καθώς και στους βοηθητικούς χώρους αυτών, στα οποία συναθροίζεται κοινό για κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ειδικότερα περιλαμβάνονται ιδίως: συνεδριακά κέντρα, αίθουσες διαλέξεων, συναυλιών, δικαστηρίων, συμβουλίων, αμφιθέατρα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκες, ναοί και χώροι λατρείας, αίθουσες εκθέσεων, μουσεία, χώροι αναμονής συγκοινωνιακών μέσων, αίθουσες γυμναστικής, άθλησης, σχολές χορού, γήπεδα, λέσχες, παιδότοποι, Luna park, ΚΑΠΗ, χώροι μαζικής εστίασης, αναψυχής και προσφοράς, όπως εστιατόρια, σνακ-μπαρ, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, καφενεία, καφετέριες, μπαρ, αναψυκτήρια.

β. Σε χώρους παροχής υπηρεσιών, στους οποίους συναθροίζεται κοινό, όπως ταχυδρομεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καθώς και τράπεζες με μικτό εμβαδό πάνω από 70 τ.μ.. Σε διαφορετική περίπτωση οι ανωτέρω δραστηριότητες εξετάζονται με τη χρήση «γραφεία».

Είτε λοιπόν πρόκειται για την επιχείρηση, είτε για την οικία σας, υπάρχει το κατάλληλο σύστημα πυρανίχνευσης που θα σας προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεστε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, καλέστε μας σήμερα ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα εμείς θα σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση!

Σύστημα Ασφαλείας και Ελέγχου Πρόσβασης

Προγραμματίστε μια τεχνική επίσκεψη.

Διαθέτουμε συνεργάτες με άριστη τεχνογνωσία και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Επικοινωνήστε μαζί μας
Back to top