+302281075161 - +306944295624

Ηλιοθερμία

Η ηλιακή ενέργεια κατατάσσεται επίσης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόκειται για μια μορφή ενέργειας απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον η οποία προφανώς είναι ανεξάντλητη.

Η ηλιακή ενέργεια συλλέγεται από ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι τελικά ζεσταίνουν το νερό, μετατρέποντας έτσι την ηλιακή ενέργεια σε θερμική. Οι ηλιακοί συλλέκτες χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας αλλά και σε νοικοκυριά για την κάλυψη καθημερινών αναγκών τους σε ζεστό νερό και υποβοήθηση της θέρμανσης.

Οι ηλιακοί συλλέκτες σε συνδυασμό με ένα δοχείο αποθήκευσης νερού σχηματίζουν τον γνωστό σε όλους ηλιακό θερμοσίφωνα.

Υπάρχουν δύο τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα για να καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες μας για ζεστό νερό:

Οι θερμοσίφωνες ανοιχτού κυκλώματος, με απευθείας θέρμανση του ζεστού νερού που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και οι θερμοσίφωνες κλειστού τύπου, με έμμεση θέρμανση του νερού. Η διαφορά τους κατά κύριο λόγο είναι ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοιχτού κυκλώματος παρότι είναι φθηνότεροι, δεν είναι λειτουργικοί στις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω του ότι δεν μπορούμε να τους προσθέσουμε αντιψυκτικά ρευστά.

Πέρα από αυτούς τους δύο τύπους υπάρχουν και δύο κατηγορίες:

Θερμοσίφωνες Διπλής Ενέργειας, που ως πηγή ενέργειας χρησιμοποιούν είτε τον ήλιο είτε το ηλεκτρικό ρεύμα και

Θερμοσίφωνες Τριπλής Ενέργειας, οι οποίοι πέρα από τις ίδιες πηγές εκμεταλλεύεται επιπλέον ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό που παράγεται από τον λέβητα για τα καλοριφέρ.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος θερμοσίφωνας για εσάς; Καλέστε μας σήμερα και θα μάθετε!

Ανεμογεννήτριες

Προγραμματίστε μια τεχνική επίσκεψη.

Διαθέτουμε συνεργάτες με άριστη τεχνογνωσία και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Επικοινωνήστε μαζί μας
Back to top