+302281075161 - +306944295624

Αντικεραυνική Προστασία

Στην ερώτηση πόσο χρήσιμο είναι τελικά το αλεξικέραυνο, η απάντηση βρίσκεται στο πόσο σημαντικό είναι να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από το ενδεχόμενο ζημιάς λόγω κεραυνών.

Κατά γενική ομολογία, το αλεξικέραυνο είναι μια συσκευή ιδιαίτερης χρησιμότητας, η οποία τοποθετείται στα κτίρια προκειμένου να τα προστατεύει από τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν οι κεραυνοί. Πρακτικά αυτό που κάνουν τα αλεξικέραυνα είναι πως μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα του κεραυνού στο έδαφος χωρίς να προκληθεί κεραυνοπληξία.

Μια άλλη συχνή ερώτηση σχετικά με τα αλεξικέραυνα είναι αν το ίδιο έλκει τους κεραυνούς. Αν με λίγα λόγια, η ύπαρξη ενός αλεξικέραυνου κάνει ευκολότερο για τον κεραυνό να χτυπήσει το κτίριο στο οποίο βρίσκεται.

Η αλήθεια είναι πως ο κεραυνός ελκύεται από το αλεξικέραυνο το οποίο του παρέχει μια ελεγχόμενη δίοδο. Δεν έλκει όμως κεραυνούς που θα έπεφταν έτσι κι αλλιώς μακριά, ούτε προκαλεί κάποια επιπλέον πτώση κεραυνού. Αυτό που κάνει είναι ότι απλώς «πιάνει» έναν κεραυνό ο οποίος είχε ως στόχο την άμεση, κοντινή απόσταση του αλεξικέραυνου.

Με λίγα λόγια, αν δεν υπήρχε το αλεξικέραυνο, ο κεραυνός κατά πάσα πιθανότητα θα κτυπούσε στο κτίριο, σε κάποια κολώνα, κεραία ή άλλο σημείο ενώ με την ύπαρξη του αλεξικέραυνου, ο κεραυνός απλώς θα περάσει μέσα αυτό χωρίς να προκληθεί καμία απολύτως ζημιά!

Δομημένη Καλωδίωση

Γειώσεις Προστασίας

Ηλεκτρογεννήτρια

Σταθεροποιητής Τάσης

Αέρια Καύσιμα

Προγραμματίστε μια τεχνική επίσκεψη.

Διαθέτουμε συνεργάτες με άριστη τεχνογνωσία και κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Επικοινωνήστε μαζί μας
Back to top